“Τα ψέματα που είπε ο Τσίπρας θα φέρουν σωρευτικά ύφεση 7%”

Οξεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονική πόζα όταν λέει ότι «εγώ θα γίνω πρωθυπουργός μόνο με τον Καμμένο” εξαπέλυσε από την τηλεόραση του Mega ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Τα ψέματα που είπε θα φέρουν σωρευτικά ύφεση 7%” τόνισε ακόμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μίλησε και για την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές.

“Ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα. Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος» είπε αρχικά ο κ. Βενιζέλος. «Τα έκανε όλα λάθος. Λάθος η Κωνσταντοπούλου. Λάθος η εκτίμηση για την επιρροή Ομπάμα. Επιβάρυνε τη χώρα με τον Βαρουφάκη» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τον κ. Τσίπρα ισχύει η φράση «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». «Δεν στεναχωριέσαι εσύ ούτε και οι δικοί σου αλλά δεν μετέχεις στον αγώνα της γενιάς σου. Τώρα μας λέει ή με ψηφίζετε ή φεύγω. Θα γλιτώσει το κόστος, θα γίνει αντιμνημονιακός;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

«Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ’ ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλαδή ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο» και εκτιμώντας ότι «θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων».

«Κανείς δεν συζητάει για το μέλλον. Διεξάγεται ένας προεκλογικός διάλογος “τσάτρα πάτρα”», ανέφερε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαπραγμάτευση γίνεται όταν δεν έχεις δημοσιότητα, όταν δεν κάνεις επικοινωνιακά παιχνίδια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα