«Τα 246 εκατ. των καναλαρχών θα πάνε στις ευπαθείς ομάδες»

Στη Κόρινθο όπου εγκαινίασε το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Το ενδιαφέρον φυσικά μονοπώλησαν οι τηλεοπτικές άδειες και τα ποσά μαμούθ που δαπανήθηκαν για τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι τα 246 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και έστειλε ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

«Σταματά η ανομία και η ασυδοσία»

«Δίνεται ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας. Εντός το μήνυμα ότι σταματά η ανομία και η ασυδοσία. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μετά από 27 χρόνια μπαίνουν κανόνες» επεσήμανε αρχικά.
Όπως είπε «εδώ όλοι θα είναι ίσοι μετά από τόσα χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο και οι νόμοι ισχύουν για όλους. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας».

«Το κράτος δεν θα δίνει τα έργα σε φίλους και ημέτερους»

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ο διαγωνισμός έδωσε απροσδόκητα υψηλό τίμημα που ταυτόχρονα δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές, προσέθεσε. Στον τόπο υπάρχουν κανόνες και ξεκάθαροι κανονισμοί. Το κράτος δεν θα δίνει τα έργα σε φίλους και ημέτερους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.

«Τα 246 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό που δεν είχαμε υπολογίσει. Μέχρι το τελευταίο ευρώ δεσμεύομαι ότι θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για στήριξη ευπαθών ομάδων. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην ΔΕΘ. Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος», τόνισε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε στάση υπεράσπισης ιδιωτικών συμφερόντων και δεν της αξίζει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μέχρι τελευταία στιγμή η ΝΔ ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα».
«Τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημά τους και να αναγνωρίσουν ότι αν αφήναμε ανοικτό τον διαγωνισμό τα έσοδα θα ήταν μόλις 30 εκατ. ευρώ. Τους καλώ να προχωρήσουμε από κοινού στη συγκρότηση του ΕΣΡ» σημείωσε.

Τέρμα οι αεριτζήδες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Θα στείλουμε μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε έτοιμοι φύγουμε από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της δίκαιης ανάπτυξης και εκτίμησε ότι κόντρα στις προβλέψεις το ΑΕΠ θα κλείσει φέτος με θετικό πρόσημο.

Πετύχαμε τη μέγιστη δυνατή προστασία του δημόσιου συμφέροντος”

Στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο μήκους 20χλμ, ο πρωθυπουργός είπε πως πλέον αποδίδουν οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εξοικονόμησε 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση για το κόστος των οδικών έργων.

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ξεχωριστή για τους κατοίκους της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας που θα έλεγα ότι είναι και αδικημένη» και εξήγησε για το έργο ότι «με διαπραγμάτευση σκληρή, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εξοικονομήσαμε 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των έργων. Η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων ήταν ζωτικής σημασίας, γιατί οι προηγούμενες ήταν επιζήμιες για το ελληνικό δημόσιο».

«Επιλύσαμε χρόνια προβλήματα και καθυστερήσεις, πετύχαμε τη μέγιστη δυνατή προστασία του δημόσιου συμφέροντος» πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι μέχρι τον Μάρτη του 2017 ολοκληρώνονται τα 5 μεγάλα έργα, Ιονία, Μορέας, Ολυμπία, Ε65 και ο Μαλλιακός-Κλειδί».

Η παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης του Δερβενίου Κορινθίας μήκος 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης του νοτίου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στον ποταμό Δερβένι μήκος 122 μέτρων θα γίνει από τον πρωθυπουργό στη 1.00 το μεσημέρι στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου.

Η επιθεώρηση του πρωθυπουργού στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της Ιονίας Οδού μήκους 2,9 χιλιόμετρα ανά κλάδο και κατεύθυνση θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην είσοδο των σηράγγων στην περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα