Τα 3,7 τρισ. δολάρια θα φτάσουν το 2018 οι παγκόσμιες δαπάνες για Πληροφορική

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει φέτος η αγοράς Πληροφορικής, αποδεικνύοντας ότι, παρά τη διεθνή οικονομική αστάθεια, ο κλάδος παραμένει ένας από τους καταλύτες της παγκόσμιας ανάπτυξης. Οι θετικοί ρυθμοί θα διατηρηθούν και το 2018, με την παγκόσμια αγορά ΙΤ να ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική της την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ, η διεθνής αγορά αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά 4,3% το 2018, έναντι ετήσιας ανάπτυξης 3,3% που αναμένεται για φέτος

Συγκεκριμένα, το 2017 οι παγκόσμιες δαπάνες για την Πληροφορική αναμένεται να διαμορφωθούν σε $3,508 τρις, καταγράφοντας ανάπτυξη 3,3% έναντι του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές τοποθετούν τον πήχη ακόμη υψηλότερα για το 2018, εκτιμώντας ότι η αγορά θα ενισχυθεί εκ νέου, αυτή τη φορά κατά 4,3% σε σχέση με το 2017, φθάνοντας – σε απόλυτα μεγέθη – τα $3,7 τρις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner, οι τομείς του Επιχειρηματικού Λογισμικού (Enterprise Software), των Συσκευών και των Υπηρεσιών Πληροφορικής (IT Services) θα είναι τόσο το 2017, όσο και το 2018, εκείνοι που θα δουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης.

Ο κλάδος του Enterprise Software εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί σε αξία κατά 8,5% το 2017 και κατά 9,4% το 2018 και θα είναι εκείνος ο τομέας του ΙΤ με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κλάδος των Συσκευών αναμένεται, επίσης, να παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 5,3% το 2017 και κατά 5% το 2018. Μάλιστα, ο τομέας των Συσκευών, σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν αφενός στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης στην κατηγορία των premium κινητών στις ώριμες αγορές και αφετέρου, στην αναμενόμενη ζήτηση για υπολογιστές από επιχειρήσεις, που αντικαθιστούν τις συσκευές τους με Windows 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέλος, την τρίτη καλύτερη επίδοση σε επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ο κλάδος των Υπηρεσιών Πληροφορικής, καταγράφοντας άνοδο κατά 4% το 2017 και κατά 5,3% το 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα