«Τελειώνει» Αφελάι, παίρνει Ροσίτσκι ο Ολυμπιακός!

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των μεταγραφών για τον Ολυμπιακό, μετά την απόφαση της διοίκησης να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη από τους πρώτους αγώνες του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ιμπραϊμ Αφελάι και στη θέση του να αποκτηθεί ένα αναλόγου βεληνεκούς όνομα και πιο συγκεκριμένα ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, Τόμας Ροσίτσκι!

Ο Αφελάι αποκτήθηκε το καλοκαίρι με μεγάλες προσδοκίες. Ο δανεισμός του από την Μπαρτσελόνα, με την προοπτική να αποκτηθεί με ελεύθερη μεταγραφή για τα επόμενα δύο χρόνια, προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών και βέβαια μεγάλη ικανοποίηση στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου. Ωστόσο η πορεία του διεθνούς Ολλανδού ποδοσφαιριστή δεν δικαίωσε τη διοίκηση για την επιλογή της.

Ο Αφελάι προερχόταν από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, γεγονός που φαίνεται να τον επηρέασε σε όλα τα επίπεδα. Παρότι κέρδισε εκ νέου μία θέση στην Εθνική Ολλανδίας, στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του, όπως ανέμεναν οι «ερυθρόλευκοι». Αντιθέτως, ο Μίτσελ Γκονζάλεθ εμπιστεύθηκε τον παίκτη της Μπαρτσελόνα μόλις στα μισά παιχνίδια της ομάδας του, στα περισσότερα εκ των οποίων είτε χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, είτε αντικαταστάθηκε.

Το τελευταίο διάστημα, δε, ο Ολλανδός σταρ αντιδρά, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να βρει το ρυθμό του, εξαιτίας της αντιμετώπισης που τυγχάνει από τον προπονητή του. Με άλλα λόγια, εμφανίζεται δυσαρεστημένος που δεν είναι βασικός. Για τον λόγο αυτόν, η διοίκηση είχε συνεργασία με το τεχνικό τιμ και αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία αποδέσμευσής του, καθώς, εκτός των άλλων, το συμβόλαιό του είναι πολύ βαρύ για έναν παίκτη που δεν λογίζεται στους βασικούς.

Οι λύσεις που εξετάστηκαν για τον αντικαταστάτη του Ολλανδού ήταν τρεις και προέρχονταν από τις αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας. Τελικά προωθείται η τελευταία και πιο συγκεκριμένα εκείνη του Τόμας Ροσίτσκι, ο οποίος παραχωρείται από την Άρσεναλ με… όλους τους τρόπους. Ο διεθνής Τσέχος, αν και 34 ετών, παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά δεν περιλαμβάνεται στα βασικά αγωνιστικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ροσίτσκι είναι στα υπόψιν του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε έπαιξε δυνατά το όνομά του, δίχως όμως, να προχωρήσει η υπόθεσή του. Όπως φαίνεται, όμως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και πλέον, οι πιθανότητες να ντυθεί ο ποδοσφαιριστής στα ερυθρόλευκα, είναι περισσότερες από ποτέ. Ο Τσέχος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποσπάσει από τους Λονδρέζους έναντι μίας πολύ λογικής τιμής.

Στον Πειραιά αποφάσισαν να κινηθούν αμέσως, διότι για τον Ροσίτσκι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες και ο ανταγωνισμός για την απόκτησή του είναι μεγάλος. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από την Αγγλία, ο Ροσίτσκι έχει δεχθεί ήδη κρούση από τον Ολυμπιακό και εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα