Τερματίστε τις συγκρούσεις στη Γάζα, το μήνυμα του Μπαν Κι- Μουν

Τερματίστε τις συγκρούσεις στη Γάζα, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μπαν Κι-Μουν που εκφράζει την ανησυχία του για κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μάλιστα,  προειδοποίησε παράλληλα ότι μία ισραηλινή χερσαία επίθεση «θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε την έκκλησή του για τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν «σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια τόσο των ισραηλινών όσο και των παλαιστινίων αμάχων». Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για εκεχειρία.

«Ο γενικός γραμματέας δεν θεωρεί ότι μία εγγενής, μακροχρόνια, σοβαρή πολιτική διένεξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», προστίθετο στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή χιλιάδες κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα