Τετ α τετ Αβραμόπουλου- Ντινόπουλου για μετανάστευση και πολιτικό άσυλο

 Η μετανάστευση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αργύρη Ντινόπουλο το πρωί της Δευτέρας, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευση  να εκφράζει την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα των προσφύγων.


Στο τετ ατετ  στο YΠΕΣ, εκτός του υπουργού Εσωτερικών, το παρών έδωσε ο  υφυπουργός Γ. Ντόλιο και ο γ.γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Αγγ. Συρίγος.

Οι κύριοι Ντινόπουλος και Αβραμόπουλος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «εγκαινίασαν» ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών στο θέμα της μετανάστευσης και του πολιτικού ασύλου, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη Μ. Ανατολή και της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ειδικά, επιβεβαίωσε την ικανοποίηση της Ε.Ε. διότι «η Ελλάδα ικανοποιεί πλήρως τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, παρά τις πιέσεις που δέχεται».

Ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος ανακοίνωσε ότι στην ΕΕ έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται όροι και προϋποθέσεις για να υιοθετηθεί μια νέα Χάρτα για τη Μετανάστευση, με επίκεντρο τη νόμιμη μετανάστευση στην οποία θα εμπεριέχεται και το πολιτικό άσυλο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα