Τετ α τετ Αναστασιάδη -Μπαν Κι Μουν

 Τον Νίκο Αναστασιάδη είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πέμπτης. (ώρα Ελλάδας). «Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα περιορίστηκε απόλυτα σε φιλοφρονητικά επίπεδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

«Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση και οπωσδήποτε, αυτό που ευχήθηκε ο γγ, είναι να μείνω μακράν -κατά τη συμβουλή του-, οποιασδήποτε εμπλοκής, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει την ταχεία ανάρρωση. Τον ευχαρίστησα βεβαίως, γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή, η οποία με προβλημάτισε» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά στην ανάρρωση, σήμερα (χθες) είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο (Όρος Σινά), τους γιατρούς μου και με ικανοποίηση εκφράζω τη δική τους ιδιαίτερη ευχαρίστηση για την πορεία της ανάρρωσης και ανάκαμψης της υγείας μου».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ο γγ του ΟΗΕ κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας για ποιο λόγο έγινε διακοπή των συνομιλιών στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε:

«Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε εμπλακεί σε διάλογο που αφορά το Κυπριακό πρόβλημα. Συνεπώς, δεν θα έλεγα ότι έχω την όποια γνώμη» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αλλά, εν πάση περιπτώσει, γνωρίζω από το παρελθόν ότι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως είτε την απόφαση που πήραμε είτε την στάση που τηρήσαμε και τηρούμε».

Ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν, με γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι «ο γγ εξέφρασε την ειλικρινή ενθάρρυνση και την υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς που υποβλήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη». Επίσης, σημείωσε ότι «ο γγ ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ταχεία και πλήρη ανάρρωση, καθώς και ευοίωνη επιστροφή στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα