Τζένοα… ο ΠΑΣ Γιάννινα του «καμπιονάτο»

Τον άμεσο κίνδυνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζει η ομάδα της Τζένοα, η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την αντίστοιχη ιταλική ΕΕΑ.

Οι Γενοβέζοι διεκδικούν την έξοδό τους στο Europa League, καθώς στην 34η αγωνιστική βρίσκονται στην 7η θέση, με 50 βαθμούς, έναν μόλις βαθμό πίσω από τη Σαμπντόρια και δύο από τη Φιορεντίνα, οι οποίες βρίσκονται στις 6η και 5η θέση αντίστοιχα.

Ο φάκελος του ιταλικού συλλόγου παρουσιάστηκε ελλιπής εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με την αποπληρωμή των μεταγραφών του Γιάννη Φετφατζίδη από τον Ολυμπιακό και του Παλάσιος από την Μπόκα Τζούνιορς, καθώς και των οφειλών τους προς τον ποδοσφαιριστή Ζε Εντουάρντο, ο οποίος έχει προχωρήσει σε καταγγελία στη FIFA για τέσσερις δόσεις των 180.000 ευρώ η κάθε μία και το πλεόνασμα των 60.000 ευρώ από τον δανεισμό του στην Κοριτίμπα.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, την προηγούμενη βδομάδα ταξίδεψε άνθρωπος της ομάδας στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, προκειμένου να συζητήσουν ένα συμβιβασμό για το χρέος των 4.000.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός αρχικά ζήτησε 2.000.000 ευρώ και τον Ταχτσίδη, κάτι που δεν δέχτηκαν οι Γενοβέζοι. Ακολούθως, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν τον Ντι Μάιο, αλλά δεν δέχθηκε ο παίκτης, παρ’ ότι είχε το δέλεαρ του Champions League.

Το αποτέλεσμα ήταν να «ναυαγήσουν» οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η Τζένοα πήρε διορία μόλις πέντε ημερών προκειμένου να διακανονίσει τις εκκρεμότητες, να συμπληρώσει τον φάκελό της και να παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου στην UEFA, η οποία τελεσίδικα θα εγκρίνει ή όχι την αδειοδότηση των Γενοβέζων.

Σε περίπτωση που δεν διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, η Τζένοα θα μείνει εκτός, ακόμη και αν έχει εξασφαλίσει μία θέση που κανονικά θα έδινε «ευρωπαϊκό εισιτήριο». Με άλλα λόγια, η Τζένοα είναι πολύ πιθανό να γίνει ο… ΠΑΣ Γιάννινα του καμπιονάτο, παρ’ ότι το θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος των Γενοβέζων, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει λύση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα