ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Δεν υπάρχει το περιθώριο ίσων αποστάσεων”

Μία απίστευτη προσέγγιση έκανε στην ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως υποστήριξε χρεοκόπησε η γραμμή Μπλερ για συγκλίσεις με τα συντηρητικά κόμματα.

Διερχόμαστε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών εξαιτίας της διαχείρισης της κρίσης και τα ρήγματα είναι ενεργά. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το ερώτημα: «ποια πολιτική δύναμη θα επικρατήσει και καθορίσει τη λύση». Πέραν της παραδοσιακής δεξιάς υπάρχουν δύο λέξεις, προσέθεσε: η ακροδεξιά και η αριστερά.
Οι δύο πρώτες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν τη λύση, υποστήριξε, αναφερόμενος και στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών. «Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα, πρέπει να διευρύνει την επιρροή της» τόνισε και στάθηκε στις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Για την τοποθέτηση της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δε μπορεί να έχει ίσες αποστάσεις από τη Δεξιά και την Αριστερά. «Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν συνεργασίες, το ερώτημα της επόμενης μέρας είναι ανοικτό και δεν χωρά ως απάντηση τη συμμετοχή της Ν.Δ.» διακήρυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει, δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα