Τζανακόπουλος: Σε φάση δυναμικής ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

«Η ελληνική οικονομία έχει μπει πλέον σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στη ΝΔ και καταλογίζοντας της ότι βρίσκεται σε «αντιπολιτευτικό αμόκ».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικές επιβαρύνσεις.

Σημείωσε επίσης ότι ι η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα μιας στρατηγικής της κυβέρνησης έως τον επόμενο Αύγουστο, οπότε αναμένεται η οριστική πρόσβαση της χώρας στις αγορές και η έξοδός της από το πρόγραμμα στήριξης.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι «υπάρχει μεγάλη βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας» και τόνισε ότι «αν δεν υπάρξει, που δεν θα υπάρξει, νέος δανεισμός από τον ΕSM, αυτό σημαίνει ότι η χώρα ανακτά σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κυριαρχία».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στην φορολογία για τους πολίτες ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις από το 2019 και μετά θα μπουν σε ισχύ μια σειρά από φοροελαφρύνσεις και στον ΕΝΦΙΑ και στην φορολογία εισοδήματος, θα μειωθεί το 1ο σκαλοπάτι της κλίμακας από το 22% στο 20%».

Υποστήριξε ακόμη ότι οι ασφαλιστικές εισφορές σε συνδυασμό με τη φορολογία, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι τόσο επιβαρυμένη όσο παρουσιάζεται από τα «συστημικά μέσα ενημέρωσης», ενώ σε ότι αφορά τα capital controls είπε ότι έχουν χαλαρώσει αρκετές φορές και πως αυτή η διαδικασία χαλάρωσης θα συνεχιστεί έως την οριστική άρση τους. Χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ήμασταν μακριά από την αλήθεια αν πούμε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αρθούν και οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα