Τζανακόπουλος: «Το σχέδιο για την επένδυση στο Ελληνικό προχωρά»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Παράλληλα όμως είναι πλήρως δεσμευμένη στην τήρηση του νόμου και των κανόνων. Αυτά ισχύουν και στην επένδυση στο Ελληνικό».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε με τη χθεσινή απόφαση γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το σχέδιο με προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά και εξασφαλίζοντας την «νομική ασφάλεια». Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως συμβατή με τη συμφωνία που έχει υπογράψει το Δημόσιο με τον επενδυτή. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πιθανότητα υπαναχώρησης του επενδυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά».

Όπως είπε η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις διαδικαστικές ενέργειες ώστε εντός της ορισμένης χρονικής προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι το Δημόσιο έχει καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το Δημόσιο στον Επενδυτή, τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση του επενδυτή. «Ένας εξ αυτών ήταν να υπάρξει περιορισμός δόμησης σε ποσοστό άνω του 30% της έκτασης και ο άλλος να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από πλευρά δημοσίου. Κανένας εκ των δυο δεν πληρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα