Τζιχαντιστές έδεσαν τρεις αιχμαλώτους σε στύλους και τους ανατίναξαν

Σε νέες εκτελέσεις προχώρησαν οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα της Συρίας, την οποία έχουν μετατρέψει από τόπο πολιτισμού, σε τόπο εγκλημάτων απίστευτης αγριότητας. Εκεί, σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, σκότωσαν, με βάναυσο τρόπο, τρεις ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, οι τζιχαντιστές έδεσαν τα θύματά τους σε τρεις από τις κολόνες του αρχαίου ναού και στη συνέχεια τις ανατίναξαν! Μέχρι στιγμής, κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν οι άνδρες που εκτελέστηκαν ούτε γιατί καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Ο Χαλέντ αλ Χόμσι, ακτιβιστής από την Παλμύρα, είπε ότι κανείς δεν ήταν στο χώρο του αρχαίου ναού για να δει την εκτέλεση. “Οι κολόνες καταστράφηκαν ολοσχερώς και το Ισλαμικό Κράτος δεν αφήνει κανέναν να κατευθυνθεί στο σημείο”.

Οι τζιχαντιστές θεωρούν πως ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας αλλά κάθε προ-ισλαμικό κειμήλιο είναι ειδωλολατρικό και πρέπει να καταστραφεί. Από τον περασμένο Μάιο όταν το ISIS κατέλαβε τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, στην έρημο της Συρίας, έχουν καταστρέψει ναούς και κτίσματα, ανάμεσά τους οι φημισμένοι ναοί του Μπελ και Μπάαλ Σαμίν αλλά και πολλούς ταφικούς πύργους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές μετατρέπουν την Παλμύρα σε τόπο εκτελέσεων. Έχουν χρησιμοποιήσει το μεγάλο αμφιθέατρο για να εκτελέσουν 25 Σύρους στρατιώτες και μάλιστα μπροστά στους κατοίκους της πόλης, ενώ τον περασμένο Αύγουστο αποκεφάλισαν 82χρονο αρχαιολόγο, πρώην διευθυντή αρχαιοτήτων.

Η είδηση για τη νέα εκτέλεση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το σοκαριστικό video που έδειχνε μέλη του ISIS να πατούν με ένα τανκ Σύρο στρατιώτη που είχαν πιάσει. Το video έκανε το γύρο του κόσμου και ήταν ακόμη ένας τρόπος των τζιχαντιστών να στρέψουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης προς το μέρος τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα