Τζιχαντιστική κόλαση στην καρδιά της Ευρώπης

Το θάνατο σκόρπισαν οι τρομοκράτες- τζιχαντιστές στις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης από το πολλαπλό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, που έγινε κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines και στους σταθμούς του Μετρό Μάλμπεξ, (κοντά στα κτήρια της Ε.Ε.) Σούμαν, και Αρτ Λουά!

Οι νεκροί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανέρχονται στους 34 ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 200 τραυματίες. Το Reuters μετέδωσε ότι προηγήθηκαν πυροβολισμοί και φωνές στα αραβικά ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Russia Today, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρέθηκαν τρία γιλέκα με εκρηκτικά, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους για επίθεση αυτοκτονίας!

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εξαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες. «Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται», γράφει ένας υποστηρικτής του ISIS στο Twitter.

O Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ζήτησε αλληλεγγύη και ψυχραιμία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες επιθέσεις στη χώρα! Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας, λέγοντας όμως ότι είναι το πιθανότερο σενάριο!

Οι εκρήξεις ωστόσο χρονικά συμπίπτουν σχεδόν με τη σύλληψη του τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ που ήταν υπεύθυνος για το μακελειό με 130 νεκρούς στο Παρίσι. Στις Βρυξέλλες υπάρχουν ισχυροί πυρήνες τζιχαντιστών. Οι Αρχές αναζητούν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ. Ένας μάρτυρας στη σκηνή δήλωσε: «Ήμουν στο duty free και άκουσα δύο εκρήξεις ενώ το κτίριο έτρεμε σαν από σεισμό».

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο “πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις”.”Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (…) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι”. “Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο”, σημείωσε.

Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Εκτεταμένοι έλεγχοι σημειώνονται σε χώρες της Ευρώπης, μετά τα χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό στις Βρυξέλλες. Υπάρχει συναγερμός στα αεροδρόμια της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στην Κομισιόν ειδοποιήθηκαν να μην πάνε στα γραφεία της. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαιώνει ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ στο αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού.

Να σημειωθεί, δε, ότι η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορά της με το Βέλγιο και πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα.

 

 

 

 

fvt 1

fvto 2
fvto 3

fvto 4

fvto 5

fvto 6

fvto 7
fvto 8

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα