Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με τη χήρα του Ν. Μαντέλα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη χήρα του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε προς τη χήρα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μαντέλα.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την κ. Μασέλ για τη βαθιά επιρροή που είχε πάνω του ο Νέλσον Μαντέλα, και τόνισε την δύναμη του παραδείγματος του προέδρου Μαντέλα για το λαό της Νότιας Αφρικής και ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες για τις χαρές που η Γκράσα Μασέλ προσέφερε στη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, και την κοινή δέσμευσή τους για έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και δύο προκάτοχοί του, οι πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο νεότερος και Μπιλ Κλίντον, θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα