Την έκθεση documenta 14 επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει τα εκθέματα της έκθεσης documenta 14.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται, ίσως, για τη σημαντικότερη έκθεση σύγχρονης τέχνης και είναι εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα το γεγονός ότι για πρώτη φορά φιλοξενείται και μακριά από τον φυσικό χώρο της, το Kassel της Γερμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανταπόκριση που έτυχε η έκθεση από το αθηναϊκό κοινό, σημειώνοντας ότι το γεγονός πως περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες είδαν την documenta στην Αθήνα είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και δείχνει ότι η Αθήνα βρίσκει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης τέχνης.

«Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να ανοίξει τις πόρτες του, φιλοξενώντας τη μόνιμη συλλογή του. Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο και είναι απαραίτητο όλοι να συνεργαστούν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει μία σημαντική μόνιμη συλλογή. Πρέπει να ανοίξει και κανονικά μετά την ολοκλήρωση της documenta. Και είμαι σίγουρος, όταν θα συμβεί αυτό, ότι θα μπορέσει να προσθέσει στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας μία εξαιρετικά σημαντική ψηφίδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα