Την αγάπησε πραγματικά!

 

Η Μπαρτσελόνα εκπέμπει sos, το δάκτυλο του Χριστόφορου Κολόμβου δεν δείχνει πια προς την Αμερική, μα σημαδεύει τον Πύργο του Άιφελ. Ο διασυρμός από την Παρί Σεν Ζερμέν του Άγγελου ντι Μαρία, του γενέθλιου βαλεντίνου Καβάνι και του γερμαναρά υπερπαικταρά Ντράξλερ μοιάζουν με τοποθέτηση ενός μικρού εκρηκτικού μηχανισμού στα έγκατα του Καμπ Νου.

Μιλάμε για αλλαγή εποχής ή για έναν σεισμό, που θα αξιολογηθεί σωστά από τον οργανισμό Μπαρτσελόνα και θα ξεπεραστεί με τρόπο αγωνιστικό; Για την ώρα φαντάζει απλά ως ένα αποτέλεσμα σοκ και όχι ως κάτι που μπορεί να αλλάξει δραματικά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Τρόπος λειτουργίας εννοείται η πυραμίδα Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες!

Αυτή η τριάδα θα είναι διοικητική τομή αν επιλεχθεί να διασπαστεί, να μεταβληθεί. Αν δηλαδή παρθεί η μεγάλη απόφαση κάποιος από την τριάδα να αποχωρήσει/πουληθεί. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αλλαγές θα γίνουν σε άλλες γραμμές του γηπέδου, στην άμυνα και στην μεσαία γραμμή της Μπάρτσα. Και φυσικά στον πάγκο…

Ο Λουίς Ενρίκε, το καλοκαίρι θα πει αντίο. Είναι αναπόφευκτο πια. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δείχνει ταγμένος στην Μπιλμπάο και τον Έμερι σιγά με τον αφήσουν να φύγει οι Γάλλοι μετά την τεσσάρα που τους χάρισε. Η Μπαρτσελόνα σαν να βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, αλλά δεν παύει να είναι ακόμη υπερδύναμη , Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ισπανίας. Αν περάσουν ένα ή δύο χρόνια χωρίς κάποιον τίτλο, τότε να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Από τη μέρα που ο Γιόχαν Κρόιφ ακούμπησε αυτή την ομάδα, όλα άλλαξαν. Η Μπαρτσελόνα είναι ευλογημένος σύλλογος. Κρίση υπάρχει και στις ακαδημίες – αφού η Μασία έμεινε λίγο πίσω στην παραγωγή ανδρών – και στην πρώτη ομάδα. Θα ερχόταν η στιγμή που την μπαλάρα που έπαιξε και δίδαξε θα έπρεπε να την αντιμετωπίσει από έναν καλό μαθητή. Και απ’ ότι φαίνεται ο κύριος Ουνάι Έμερι δεν πέτυχε τίποτα στην τύχη με τη Σεβίλλη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα