Την ενοχή του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί στην προσπάθειά του να σταματήσει τους δράστες, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πρωτόδικα ο νεαρός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών. Σήμερα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για τις αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη  “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”  υποστηρίζοντας πως ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.

Πρωτόδικα είχε αθωωθεί για τις πράξεις που σχετίζονται με τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Αναλυτικά η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του για τα αδικήματα: συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή – προμήθεια – κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας:

“Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα