Την ενοχή του ομολόγησε ο βομβιστής του πούλμαν της Ντόρτμουντ

Την ενοχή του για την τοποθέτηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν ως στόχο το λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον περσινό Απρίλιο, ομολόγησε ένας 28χρονος άνδρας.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει και εξέφρασε μεταμέλεια για τις πράξεις του. Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι ο δράσης σχεδίασε την επίθεση ώστε να κερδίσει χρήματα στο χρηματιστήριο, με δεδομένο ότι η Μπορούσια είναι ο μοναδικός γερμανικός σύλλογος που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο και οι μετοχές του είναι ελεύθερα εμπορεύσιμες.

Ο 28χρονος, που έχει ταυτοποιηθεί ως Σεργκέι Β., είχε δανειστεί χρήματα και είχε αγοράσει επενδυτικά προϊόντα της ομάδας πριν τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν ενώ η ομάδα ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το γήπεδο για αγώνα του Champions League.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύσματα, ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα ενώ ένας αστυνομικός υπέστη σοκ. Αρχικά υπήρχαν υποψίες ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί από ισλαμιστές, ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς, όμως σύντομα η Αστυνομία άρχισε να εστιάζει το ενδεχόμενο κερδοσκοπίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα