Την Παρασκευή η δίκη του Λάκη Γαβαλά

Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ο σχεδιαστής μόδας , Λάκης Γαβαλάς, που συνελήφθη για 6η φορά  για χρέη προς το δημόσιο.

Συνολικά το χρέος του ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ και έχει   ήδη μια πρωτόδικη καταδίκη σε βαθμό κακουργήματος σε 7 χρόνια με αναστολή και μια ακόμα για πλημμέλημα σε 5 χρόνια φυλάκιση ενώ έχει μείνει ήδη προφυλακισμένος συνολικά 15 μήνες.

Αυτή τη φορά συνελήφθη για χρέη ύψους 712.000€ (120.000 ΦΠΑ, 348.000 φόρος εισοδήματος, χαράτσια της ΔΕΗ για το κτίριο στην Κάντζα περίπου 15.000 και ΦΜΥ).

Για όλες τις παραπάνω οφειλές έχουν γίνει προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια μέσω των οποίων αμφισβητείται το ύψος του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός σχεδιαστής έχει προσφέρει το ακίνητό του στην Κάντζα, η αξία του οποίου έχει εκτιμηθεί σε 33,7 εκ. €, για την αποπληρωμή των χρεών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά του και από ιδιώτη.

Ωστόσο  σχετικός νόμος που θα επέτρεπε να κινηθεί μια τέτοια διαδικασία δεν υπάρχει ενώ τα ακίνητα είναι δεσμευμένα από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δεν μπορούν να πουληθούν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα