Την Παρασκευή η είσπραξη χρημάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς

Μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να μπορούν να εισπράξουν τα πρώτα χρήματα οι δικαιούχοι, σεισμόπληκτοι της Κεφαλλονιάς, ως ενίσχυση για την καταστροφή της οικοσκευής τους από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλλονιά. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας πως σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των σχετικών ενταλμάτων από τον Επίτροπο.

«Για τους πληγέντες έχει δοθεί το εφάπαξ βοήθημα. Είναι περίπου χίλιοι αυτοί που το έλαβαν και οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να το πάρουν», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε: «Εχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή προκαταβολής όσον αφορά την οικοσκευή. Σε όλους όσους έχει εγκριθεί προσωρινά μη κατοικίσιμη η εστία τους, θα δοθεί η προκαταβολή η οποία προβλέπεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τα τετραγωνικά της κατοικίας. Και η εκκαθάριση θα γίνει με βάση το βαθμό ζημιάς, όπως αυτός θα αποτυπωθεί τελικά για την οικοσκευή».

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε επιπροσθέτως ότι συνεχίζεται ο έλεγχος από τις Επιτροπές που έχουν συσταθεί ανά Δήμο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημίας για τις περιπτώσεις εκείνες όπου ενώ δεν υπήρξαν ζημιές ως προς το κτίριο της κατοικίες, καταγράφηκαν ζημιές στην οικοσκευή. «Οι άνθρωποι θα έχουν στη διάθεσή τους και τα χρήματα για την οικοσκευή, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στην αντικατάστασή της, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα για την ενοικίαση. Ενας σημαντικός αριθμός θα ανοικιάσει σπίτια με επιδότηση ενοικίου» πρόσθεσε, «για να έχει το χρονικό περιθώριο να αποκαταστήσει το σπίτι με βάση την ενίσχυση που θα δώσει το κράτος, δηλαδή το 80% του κόστους, ενώ το 20% θα προέρχεται από άτοκο δάνειο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα