Την προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών

Την  εκ νέου προφυλάκιση του 83χρονου μεσάζοντα εξοπλιστικών προγραμμάτων Παναγιώτη Ευσταθίου, προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Δασκαλόπουλος, μετά την άσκηση έφεσης κατά του Βουλεύματος του δικαστικού Συμβουλίου με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κ. Ευσταθίου ήδη μετά την άσκηση της εφέσεως και της κλήσης σε απολογία και της συζύγου του, φαίνεται πώς ανακτά τη …μνήμη του, σχετικά με επιπλέον μίζες που έδωσε για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Άλλωστε δικαστικές πηγές ανέφεραν πώς από λογαριασμούς του στην Ελλάδα και το Λονδίνο, από το 1996-2008 διανεμήθηκαν σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πιθανολογείται πώς είναι μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών (και με δεδομένη πλέον την πρόταση προφυλάκισης) που θα κρίνει κε νέου την τύχη του, μετά τη διαφωνία του ανακριτή Μαλλή που ψήφισε υπέρ της προσωρινής του κράτησης και του εισαγγελέα Ελευθεριάνου, που έκρινε πώς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς όρους, φαίνεται πως ο υπέργηρος μεσάζων θυμήθηκε και άλλα, πλέον των περίπου 3 εκατομμυρίων που φέρεται να διένειμε κυρίως σε στρατιωτικούς για τις συμβάσεις των αυτοκινούμενων ASRAD και των υποβρυχίων.

Τώρα όμως ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS, αναμένεται δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να υποβάλλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στην Ελβετία που διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ουσιαστικά να καταδείξει που κατέληξαν αυτά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα