Την Τετάρτη θα αποφασίσει η Βουλή για νέα άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου

Η ερχόμενη Τετάρτη θεωρείται η πιθανότερη ημέρα κατά την οποία η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει για τις νέες αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και των Χρήστου Παπά και Γιάννη Λαγού, που είναι επίσης προσωρινά κρατούμενοι στον Κορυδαλλό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει ήδη εισηγηθεί την άρση ασυλίας τους, και πλέον τον λόγο για την οριστική απόφαση θα έχει η Ολομέλεια. Στις δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

Η διεύθυνση των φυλακών είναι αρμόδια να παράσχει την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να γίνει μεταγωγή για τον γραμματέα και τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ώστε να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο Κανονισμός και να μιλήσουν στην Ολομέλεια πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας. Οι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα όχι μόνο λόγου αλλά και ψήφου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα