“Την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο η συμφωνία με την Ελλάδα”

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών θα υποβληθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο την επόμενη Τετάρτη, έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

«Εφόσον υπάρξει συμφωνία,(όπως και έγινε)  η Γαλλία θα την υποβάλει προς επικύρωσή της στο γαλλικό κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαλς σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υποβληθεί στο κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Μ. Βαλς χαιρέτισε για ακόμη μία φορά το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που ήταν μια κυρίαρχη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού και πρόσθεσε:

« Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα για την ιστορία μας που έχει σημασία. Είναι μια χώρα με προσόντα, τον τουρισμό της, τη ναυτιλία της, τη γεωργία της».

«Είμαστε μπρος σε μια ιστορική στιγμή… η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από την καρδιά της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Σε ερώτημα ακροατή εάν θεωρεί ότι «μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι σταθερό ταπεινώνοντας έναν λαό και εάν η Συνθήκη των Βερσαλλιών δεν θα πρέπει να θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο να ταπεινώνεται ένας λαός» ο Μανουέλ Βάλς απάντησε:

« Δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται ένας λαός, δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται μια κυβέρνηση (…) γι’ αυτό η θέση της Γαλλίας ήταν σταθερή κάνοντας τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και διατηρώντας όλα τα δεδομένα της εθνικής της κυριαρχίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα