Την Τετάρτη (24/1) η κλήρωση του UEFA Nations League

Στο «SwissTech Convention Center» της Λωζάννης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (24/1) η κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων του UEFA Nations League 2018/19. Τη νέα διοργάνωση, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, που θεσμοθέτησε και υλοποιεί η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Θα λάβουν μέρος 55 χώρες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους («λίγκες»), με βάση την κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018. Η νικήτρια κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21-, ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».

Επίσης, οι πρώτες ομάδες -κάθε ομίλου από κάθε «λίγκα»- θα προκριθούν στην επόμενη φάση, των νοκ-άουτ αγώνων. Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και οι αγώνες τον Ιούνιο του 2019.Η τελική νικήτρια κάθε «λίγκας» (συνολικά 4) θα διεκδικήσει σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια τον τίτλο του νικητή της διοργάνωσης. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2020.

Η Ελλάδα (No29 στην κατάταξη) μετέχει στην 3η «λίγκα» δυναμικότητας (LEAGUE C), μαζί με Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Τις άλλες τρεις «λίγκες» συγκροτούν:

League A: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ολλανδία.

League B: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.

League D: Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φερόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχνενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Κόσοβο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα