Την Τρίτη δικάζεται ο Παπαγεωργόπουλος για την «Παγία Προκαταβολή» του Δήμου Θεσσαλονίκης

Για την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου που αφορά την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 16 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας στο δικαστήριο και μόλις ενημερώθηκε για την παραπάνω εξέλιξη αποχώρησε. Εκτός από τον τέως δήμαρχο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στις φυλακές Διαβατών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και 11 δημοτικοί υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η λεγόμενη «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο του Δήμου για την κάλυψη μικροεξόδων και, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από το συγκεκριμένο ταμείο εκταμιεύτηκαν διάφορα ποσά με παράνομο και αδιαφανή τρόπο, και με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του Δήμου.

Η δε ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα