Την τροπολογία… κατεπειγόντως

Θέμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάει να δημιουργήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Την ώρα που με αποφάσεις που σκοτώνουν το ποδόσφαιρο και όχι τους χούλιγκαν (βλέπε αναστολή του Κυπέλλου Ελλάδας) και με κινήσεις εντυπωσιασμού (προσπάθεια συνάντησης με τους «τέσσερις» μεγάλους) θέλει να επιδείξει δράση υπέρ του αθλήματος, προσπαθεί να περάσει με τη μορφή κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ, αγνοώντας επιδεικτικά τις ποδοσφαιρικές τροπολογίες τις οποίες είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες.

Αν περάσει το νομοσχέδιο έτσι όπως το οραματίζεται, τότε οι εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβρη θα διεξαχθούν με το παλιό αρτηριοσκληρωτικό σύστημα που ευνοεί προφανώς τον Γιώργο Γκιρτζίκη και την απαρχαιωμένη και οπισθοδρομική τωρινή διοίκηση. Καλώς φυσικά βιάζεται να περάσει το νομοσχέδιο ο Υφυπουργός, καθώς η WADA σχεδόν απαιτεί τον εναρμονισμό με το διεθνή δίκαιο για το ντόπινγκ, αλλά προκαλεί υποψίες η αδιαφορία του για το φλέγον ποδοσφαιρικό ζήτημα, το οποίο υποτίθεται τον απασχολεί και υποτίθεται πάλι θα το συζητούσε με τους ισχυρούς παράγοντες, οι τρεις εκ των οποίων το περιμένουν διακαώς.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, πήρε την πρωτοβουλία μαζί με την Ελένη Αυλωνίτου και μάζεψε 70 υπογραφές προκειμένου να τις παραδώσει στον πρωθυπουργό για να επέμβει προσωπικά και να απαιτήσει από τον Σταύρο Κοντονή να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο «εξπρές» τις τροποποιήσεις. Ο ίδιος επτανήσιος βουλευτής, πάντως, δεσμεύτηκε πως θα περάσει τις τροπολογίες που αφορούν στις εκλογές των Ομοσπονδιών το Μάη και πως δεν προλαβαίνει αυτή τη στιγμή να πράξει κατ’ αυτόν τον τρόπο, διότι υπάρχει πίεση χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα