Της αμύνης τα παιδιά!

Η επίθεση φέρνει το θέαμα και τα εισιτήρια, η άμυνα, όμως, δίνει τις προκρίσεις και τους τίτλους. Στον Ολυμπιακό «παραβίασαν» τον παραπάνω κανόνα, με αποτέλεσμα να υποστούν οδυνηρή ήττα από τη Μάλμε, στη Σουηδία.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ Γκονζάλεθ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην αμυντική γραμμή, η οποία υπέπεσε σε σωρεία παιδαριωδών λαθών, με αποτέλεσμα την ήττα σε ένα κομβικού χαρακτήρα παιχνίδι. Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στα λάθη της άμυνας, αλλά δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, για ευνόητους λόγους…

«Παίξαμε με χαρακτήρα, προσωπικότητα και αποφασιστικότητα. Κάναμε όμως πολλά λάθη στην άμυνα που συνήθως τα πληρώνεις ακριβά. Από το σημείο που βρισκόμουν δεν είδα καλά τις φάσεις. Πιστεύω όμως αυτά που μου είπαν οι παίκτες μου και φαίνεται πως υπάρχει αμφισβήτηση. Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Γιατί να το κάνω άλλωστε. Εγώ μιλάω για την ομάδα μου αλλά πιστεύω πως ήταν πέναλτι. Είχαμε κατοχή και έλεγχο της κυκλοφορίας, αλλά δεν είχαμε ευστοχία στα σουτ και όταν σου λείπει αυτό, δεν βάζεις γκολ. Χάσαμε το πλεονέκτημα που πήραμε με τη νίκη με την Ατλέτικο. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους. Αυτό κάναμε και σήμερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Για μένα, όσα δήλωσε ο τεχνικός της Μάλμε πριν το παιχνίδι, είναι πλέον ξεχασμένα. Πιστεύω πως είναι καλύτερα ανάμεσα στους αθλητές, να συζητάμε κάποια πράγματα ο ένας απέναντι στον άλλον και όχι στην συνέντευξη Τύπου. Όσο για την φάση του πέναλτι, ευχαριστούμε πολύ που παραδέχθηκε πως ήταν πέναλτι. Αυτό είναι κάτι που είδε όλος ο κόσμος.

Τα λάθη που γίνονται από τον καθένα σε ένα παιχνίδι, τους παίκτες, τους προπονητές, τον διαιτητή, σίγουρα επηρεάζουν ένα ματς. Αυτό που συμβαίνει είναι πως τίποτα από όσα λέγονται αυτή την στιγμή, δεν μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα και την ήττα με δύο γκολ διαφορά. Όπως και να έχει σήμερα η ομάδα μας έπαιξε με χαρακτήρα και προσωπικότητα, όμως δεν ήμασταν νικητές στις δύο περιοχές. Όμως σε μία τέτοια διοργάνωση, τα λάθη πληρώνονται αρκετά.

Το Champions League είναι μία διοργάνωση για δυνατές ομάδες και η Μάλμε είναι μία δυνατή ομάδα. Δεν μας εξέπληξε αυτό, γιατί ξέραμε πως είναι μία δυνατή ομάδα. Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) τα δύο γκολ που δεχθήκαμε οφείλονται σε λάθη του τερματοφύλακα της ομάδας μας. Αυτό οφείλεται σε λάθη της ομάδας μας. Η προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι μεγαλύτερη. Έχουμε παίξει δύο ματς, τα έχουμε δώσει όλα, το ένα ήταν υπέρ μας το άλλο όχι. Όμως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλα τα ματς, όπως κάνουμε από την αρχή.

Φυσικά και αναγνωρίζω ότι είναι δύο μεγάλα λάθη στην άμυνά μας. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον παίκτη. Δεν θα ήταν δίκαιο να κατηγορήσω έναν παίκτη. Απλά δεν συνηθίζονται να μπαίνουν τέτοια γκολ, με την κίνηση αυτή του τερματοφύλακα. Δεν θα κατηγορήσουμε για την ήττα τον διαιτητή, αλλά όχι και τους παίκτες μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα