«Τιμή ο Μίτσελ για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Focus fm 103.6” μίλησε ο Παύλος Δερμιτζάκης και αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στον ΟΦΗ, στη θητεία του στον Εργοτέλη και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε και για την απόλυση του Μίτσελ, το πέρασμα του οποίου από την Ελλάδα χαρακτήρισε «τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Ολυμπιακού και βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση». Με ένα συγκεκριμένο υλικό και με μεγάλη προσπάθεια είναι πρώτος και γιατί όχι να μην καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχει την δυνατότητα. Θέλει βοήθειες και προσθήκες βέβαια γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Έχει την δυνατότητα να το πετύχει αλλά ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Έχει ποσότητα και ποιότητα παικτών. Θα ανακάμψει και θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη και έχει και κακή παράδοση».

Για τον Ολυμπιακό: “Δεν έχει δείξει καλή εικόνα. Έχει έλλειψη σταθερότητας και παρατεταμένο ντεφορμάρισμα παικτών. Κάθε αγωνιστική ζορίζεται. Άλλα έχει ποιότητα και βάθος και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο θα κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια. Έχει και αυτός δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Παρότι τα μπάτζετ έχουν πέσει, το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και νομίζω δεν είναι όσο υποβαθμισμένο όσο νομίζουμε. Πιστεύω πως είναι στα 5-6 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν μιλάω για τα οικονομικά και τα υπόλοιπα προβλήματα, αλλά για την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Για κάποιους είναι παράξενο αυτό που λέω. Αυτό το βλέπουμε από παίκτες που έρχονται στη χώρα μας με την σκέψη ότι είναι υποβαθμισμένο και τελικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Στην Ελλάδα άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι άλλα πολλά τα προβλήματα”.

Για τον Εργοτέλη: “Πήγα την τρίτη αγωνιστική γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Έγινε από το καλοκαίρι ένας προγραμματισμός και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Έγινε μια προσπάθεια από όλους μας και θεωρώ πως όσο ήμουν εκεί η ομάδα είχε καλή απόδοση αλλά λόγω του ότι είχαμε ελλείψεις επιθετικά και όχι μόνο, ήρθαν τα αποτελέσματα και όπως είναι φυσικό την πληρώνει ο προπονητής σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρ’όλα αυτά θεωρώ ότι η ομάδα θα δώσει την μάχη της για την παραμονή”.

Για τον ΟΦΗ: “Οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα. Κάποιες τα καλύπτουν, όπως ο Εργοτέλης, θέτοντας ένα χαμηλό μπάτζετ, λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Κάνει μια προσπάθεια να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Υπάρχουν άλλες ομάδες που ενώ χρωστάνε έχουν υψηλότερο μπάτζετ και διεκδικούν με άλλες πιθανότητες την παραμονή”.

Για τον Παναθηναϊκό: “Είναι μια ομάδα που μπορεί να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει την ποιότητα να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ”.

Για τον θεσμό του Κυπέλλου: ” Είναι θεσμός για μεγάλες ομάδες. Αυτές έχουν την δυνατότητα λόγω βάθους να αντεπεξέρχονται σε αυτά τα παιχνίδια. Παρ’ ό,τι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα στο κύπελλο είναι τελευταίος”.

Για την απομάκρυνση του Μίτσελ: “Ήταν μια έκπληξη. Θεωρώ ότι ο προπονητής πληρώνει την κακή εικόνα. Ο Μίτσελ είναι μια τρομερή προσωπικότητα. Ήταν τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ήρθε στην Ελλάδα. Μόνο κέρδος έχεις από αυτούς τους προπονητές. Προσέφερε πολλά στον Ολυμπιακό. Εύχομαι και ο νέος προπονητής να βοηθήσει για την ανάδειξη του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα