Τιμή στον βετεράνο του στίβου

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Βάδην από το Μπάλτσικ της Βουλγαρίας, όπου διοργανώθηκαν μέσα στο φετινό Απρίλη οι Βαλκανικοί Αγώνες του αθλήματος, με τη συμμετοχή της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, και της Ελλάδος.

Στα 20.000 μ. η Δέσποινα Ζαπουνίδου κέρδισε το χρυσό και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το αργυρό ενώ στα 10.000 μ. εφήβων-νεανίδων την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Ανδριανός και την τρίτη η Χριστίνα Παπαδοπούλου αντίστοιχα.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου Dobromir Karamarinov κάλεσε τιμητικά τον έλληνα πρωταθλητή και ρέκορντμαν του βάδην στη δεκαετία του ’60 Δημήτρη Μποντικούλη να απονείμει τα μετάλλια στις βαλκανιονίκες αθλήτριες.

Ο Δημήτρης Μποντικούλης, τέσσερις φορές πρώτος πανελληνιονίκης, βαλκάνιος αθλητής και δυό φορές ρέκορντμαν στα 20.000 μ. βάδην, εργάσθηκε ως εικονολήπτης ρεπόρτερ στην κρατική τηλεόραση και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ιστορία του αθλητισμού και τη συλλογή πολύτιμου αθλητικού αρχειακού υλικού από τα τέλη του 19ου αιώνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων να οργανώσει τη δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Μουσείου. Ασχολήθηκε επίσης με τη ζωγραφική μεταφέροντας στο έργο του θέματα αρχαίων θεάτρων και σταδίων που έχει επισκεφθεί στην Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία, Ιορδανία, Λιβύη και Τουρκία. Έγραψε δυο βιβλία – εκδόσεις του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Αιγαίου και σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα