Τιμητική διάκριση δημοσιογράφων της ΕΡΤ από την EBU

Με το Βραβείο Gunnar Høidahl της EBU τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιφιγένεια Μάνεση και Πωλίνα Γόλια στο πλαίσιο του 10ου Eurovision News Exchange που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Οι δύο δημοσιογράφοι τιμήθηκαν από την EBU για τον επαγγελματισμό, το συνεργατικό πνεύμα και τις εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν για την κάλυψη της πρόσφατης επικαιρότητας.

Η επικεφαλής του Eurovision News Exchanges, Justyna Kurczabinska, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης ανέφερε χαρακτηρικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ΕΡΤ και την ιδιάζουσα κατάσταση που όλοι οι Έλληνες συνάδελφοί μας διαχειρίστηκαν, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη σταθερή συνεργασία με το ενημερωτικό τμήμα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης»

Τιμητική μνεία έγινε στην ομάδα της France’s C+/iTELE της Γαλλίας για την συνεργασία με το News Exchange στην κάλυψη των τρομοκρατικών επιθέσεων στα γραφεία του Charlie Hebdo, καθώς και στην ομάδα παραγωγής της Eurovision Special Events, η οποία προσέφερε συνεχή κάλυψη για το προσφυγικό ζήτημα και την ειδησεογραφία ελληνικού ενδιαφέροντος.

Τα βραβεία Gunnar Høidahl απονέμονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των ενημερωτικών τμημάτων της EBU (News Assembly). Οι υποψηφιότητες επιλέγονται από τους συντάκτες ειδήσεων της EBU στη Γενεύη και οι νικητές αναδεικνύονται από το σύνολο των συμμετεχόντων στο Eurovision News Exchange.

Το Eurovision News Exchange προσφέρει πάνω από 100 ειδήσεις και περίπου επτά ώρες ζωντανού ενημερωτικού προγράμματος καθημερινά, χάρη στην ανταλλαγή υλικού μεταξύ των οργανισμών – μελών της EBU.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα