Τινάζεται στον αέρα επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Για καταστροφική πράξη με πολυεπίπεδες επιπτώσεις όχι μόνο για το νησί της Ρόδου, αλλά, γενικότερα, για ολόκληρη την χώρα, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει τη διαδικασία αξιοποίησης της περιοχής με την επένδυση 300.000.000 ευρώ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Πράξη δημοσιεύτηκε στο φύλλο 70 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 21 Απριλίου και φέρει την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού κου Αριστείδη Μπαλτά.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι ενώ η Ρόδος περιμένει επί δεκαετίες την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου, «μια επένδυση που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, τινάζεται στον αέρα, λίγο πριν μπει στη φάση της υλοποίησης. Ο περιφερειάρχης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για επιπόλαιη απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πολιτεία με αποφάσεις όπως αυτή, στέλνει διεθνώς το καθόλα αρνητικό μήνυμα της έλλειψης σοβαρότητας που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της γελοιοποίησης, ενώ παράλληλα συμβάλει στην εμπέδωση ενός εχθρικού επενδυτικού περιβάλλοντος και δείχνει τον δρόμο της φυγής σε κάθε πιθανό επενδυτή, σε μια που η χώρα έχει ανάγκη τις επενδύσεις για να βγει από το τέλμα».

«Αν η απόφαση αυτή, που καμία λογική δεν την υπαγορεύει, παρά μόνο η ανοησία και η επικίνδυνη ιδεοληψία ανθρώπων που αρνούνται πεισματικά να δουν την πραγματικότητα, δεν ανακληθεί άμεσα, θα έχει εγκληματικές επιπτώσεις για το νησί της Ρόδου και για την αναπτυξιακή προοπτική του, την ώρα μάλιστα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:

«Ενώ η χώρα κρέμεται στην άβυσσο από μια κλωστή, κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση, προσκολλημένοι στο παρελθόν, χωρίς καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, προτιμούν να επιδίδονται σε ληστρικές φορολογικές επιδρομές, να εξαντλούν την ελληνική κοινωνία με συνεχή μέτρα λιτότητας και να προτάσσουν παρωχημένες και ξεπερασμένες από την ίδια τη ζωή αντιλήψεις, αντί να δουν σοβαρά και με την υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις τις επενδύσεις, ως την μόνη διέξοδο από την κρίση».

«Τα μαζεύω και φεύγω…»
Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ο ομογενής επιχειρηματίας Μερκούριος Αγγελιάδης, εξήγησε ευθαρσώς ότι «αν αλλάξουν οι αρχικοί όροι του συμβολαίου τα μαζεύω και φεύγω». Και δεν έμεινε μόνο εκεί…

«Αυτοί έχουν προβλήματα, από ό,τι μαθαίνω, στο ίδιο τους το κόμμα… Εγώ ξέρω πως όταν δεν με συμφέρει δεν αγοράζω» είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής επενδυτής και συνέχισε:
«Σε μία τέτοια περίπτωση παίρνω την εγγυητική επιστολή πίσω και τα εκατομμύρια εξόδων που έχω κάνει τα διεκδικώ από το ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το θέμα που προέκυψε με έχουν καλέσει ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και άλλοι… να μιλήσω. Φεύγω για Άγιον Όρος και επιστρέφω για Πάσχα στη Ρόδο. Αλλά τους είπα ότι “εγώ δεν είμαι Λάτσης, ούτε αεροδρόμια έχω. Είμαι ένας απλός μετανάστης που ήρθα να επενδύσω στον τόπο μου”.

»Δεν είμαι βλάκας όμως. Όταν θα πάρουν ένα κομμάτι για αρχαιολογικό, άλλο για κάτι άλλο, τι θα μείνει; Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και να δώσω δουλειές, αλλά όχι σε βάρος μου… Οπότε με αναγκάζουν να τους πω “πάρτε το και φτιάχτε το εσείς, δεν το θέλω”. Αν τελικά αυτή είναι η εξέλιξη, ποιος Ελληνοαμερικανός θα έρθει να επενδύσει;».

Ο κ. Αγγελιάδης πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο χώρος που κηρύχθηκε αρχαιολογικός βρίσκεται μεταξύ εμού και του ακινήτου του κ. Νικολαΐδη (που έχει την TUI στην Ελλάδα). Μου ‘παν να πάμε να μιλήσουμε στον Υπουργό και τους απάντησα “δεν πάω πουθενά”. Ήρθα με τα λεπτά μου να επενδύσω και δεν θα παρακαλάω; Θέλω το αρχικό συμβόλαιο. Αν το αλλάξουν δεν το παίρνω… Είναι απλό. Θα χαθεί μία επένδυση 400 εκατ. ευρώ… Είμαι 74 χρόνων δεν θα περιμένω για πολύ ακόμη».

(ΠΗΓΗ: lifo.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα