Τις πταίει εκεί στη Βαρκελώνη;

Αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι είχαν υποψιαστεί, βλέποντας την Μπαρτσελόνα στα τελευταία παιχνίδια να μην πείθει, ότι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στη ρεβάνς της Μαδρίτης, απέναντι στην πιο σκληροτράχηλη ομάδα της Ευρώπης.

Πράγματι, οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το ισχνό τους προβάδισμα και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του Champions League, αποτυγχάνοντας να πετύχουν το «back2back», τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση. Γιατί άραγε;

Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά αυτή που ακούγεται πιο αληθινή έχει να κάνει με το φορμάρισμα της ομάδας σε λάθος εποχή. Ίσως η απειρία του Λουίς Ενρίκε σε τέτοιου είδους χειρισμούς να μπέρδεψε τον προπονητή των «μπλαουγκράνα» που πέρσι είδε την ομάδα του να «πετάει» και ίσως να πίστεψε πως δε θα προσγειωθεί ποτέ. Επιπλέον, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα είχε φέτος στη διάθεσή του ένα νέο «υπερ-όπλο», το μηχάνημα αποκατάστασης μυών, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι παίκτες δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα. Τα προϊόντα παθητικής γυμναστικής (έστω και αποκατάστασης), όμως, δεν είναι πάντα τα πιο ενδεδειγμένα.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δείχνουν ξαφνικά… ξεφούσκωτοι και αδύναμοι και δεν αποκλείεται αυτό το σύστημα αποκατάστασης, μαζί με την απειρία του Λουίς Ενρίκε, να οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα, την ομάδα, δηλαδή, να μην μπορεί να τρέξει και κατά συνέπεια να μην μπορεί να δημιουργήσει.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον παθιασμένο αντίπαλο και τη φοβερή έδρα της Ατλέτικο (καμία σχέση με τις… εκκλησίες της Ρεάλ και της Μπάρτσα, όποιος είδε το ματς το κατάλαβε) , άφησαν την Μπαρτσελόνα δικαίως εκτός Champions League και όλους εκείνους που λένε πως σημαντικό είναι να γνωρίσεις πότε να φορμάρεις μία ομάδα, να νιώθουν δικαιωμένοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα