Τις σκότωσαν για μια ανάρτηση στο facebook

Για τους χρήστες του διαδικτύου σε όλον τον κόσμο μία ανάρτηση στο facebook είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μια συνηθισμένη και χωρίς συνέπειες διαδικασία. Όχι όμως αν μιλάμε για το ανατολικό Πακιστάν όπου μια γυναίκα και οι δύο εγγονές της έχασαν τη ζωή τους λόγω μιας ανάρτησης που ανέβηκε στον διάσημο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ένοπλοι άνδρες που είναι μέλη της σουνιτικής κοινότητας στην περιοχή του ανατολικού Πακιστάν (σ.σ. οι Σουνίτες αποτελούν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα της χώρας) επιτέθηκαν κατά δεκάδες και λεηλάτησαν τον οικισμό των Αχμαντίγια στην πόλη Γκουτζανουάλα της κεντρικής επαρχίας Πουντζάμπ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο λόγος που πυροδότησε το βίαιο συμβάν ήταν μία ανάρτηση που έκανε στο Facebook ένα αγόρι από τον οικισμό των Αχμαντίγια και την οποία μοιράστηκε με σουνίτη φίλο του. Το τι ακριβώς αφορούσε η ανάρτηση δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο οι πληροφορίες των ξένων πρακτορείων αναφέρουν ότι το «ποστάρισμα» θεωρήθηκε βλάσφημο και εξαγρίωσε τους μουσουλμάνους που θέλησνα να… εκδηκηθούν περιλούζοντας σπίτια των Αχμαντίγια με βενζίνη και βάζοντας τους φωτιά! Ο τραγικός απολογισμός ήταν χάσουν τη ζωή τους μία 50χρονη γυναίκα και οι δύο εγγονές της, επτά και ενός έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πακιστάν, η τιμωρία που περιμένει όσους προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων είναι ο θάνατος, ενώ οι Αχμαντίγια εντάσσονται σε ένα περίεργο «καθεστώς». Συγκεκριμένα, οι Αχμαντίγια πιστεύουν σε έναν προφήτη μεταγενέστερο του Μωάμεθ, θεωρούν ωστόσο εαυτούς μουσουλμάνους. Έστω κι έτσι όμως σύμφωνα με τον πακιστανικό νόμο, οι Αχμαντίγια απαγορεύεται να απευθύνουν μουσουλμανικούς χαιρετισμούς, να λένε μουσουλμανικές προσευχές ή να χαρακτηρίζουν τέμενος τον τόπο λατρείας τους.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα