“Τις τύχες της Ελλάδας πρέπει να τις διαχειριστεί η Αριστερά”

Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται η Μαρία Γιαννακάκη, η οποία με ανακοίνωση της στηρίζει το κόμμα της Κουμουνδούρου και τονίζει πως “τις τύχες της χώρας πρέπει να τις διαχειριστεί η Αριστερά”.

Ολόκληρη η δήλωση στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ 

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε τη μορφή που η επόμενη ημέρα θα έχει για τη χώρα.

Ο πολιτικός διαχειριστής της δεν αποτελεί απλά ένα εκτελεστικό όργανο της ομολογουμένως σκληρής συμφωνίας που η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε, παρότι οι κατευθυντήριες γραμμές διαμορφώνουν τη δημοσιονομική πολιτική. Αντίθετα, ο τρόπος που θα εφαρμοστεί η συμφωνία σχετίζεται με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σήμερα οφείλουμε να απαντήσουμε στο ποιος επιθυμούμε να διαχειριστεί τα διακυβεύματα της επόμενης μέρας. Και αυτός σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάποιος που συμβάλλει στην αποϊδεολογικοποίηση του πολιτικού σκηνικού με την πρόφαση των στενών δημοσιονομικών πλαισίων, ούτε κάποιος που είναι θιασώτης των πιο σκληρών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που χωρίς κανένα ψήγμα αντίστασης και εναλλακτικής εφάρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το επίδικο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις με σαφές προοδευτικό ιδεολογικό πρόσημο, η οριστική διευθέτηση του χρέους.

Θεωρώ ότι τις τύχες της χώρας πρέπει να τις διαχειριστεί η Αριστερά, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων της συμφωνίας και δημιουργώντας οικονομικές – κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στη λιτότητα και στα αρνητικά μέτρα που περιλαμβάνει.

Η εφεξής διαπραγμάτευση, η διεκδίκηση κάθε θετικής αντισταθμιστικής ρύθμισης και η άσκηση πολιτικής και διακυβέρνησης, εκτός των στενών πλαισίων της συμφωνίας, που θα αποσκοπεί στο να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον, δεν μπορεί παρά να μείνει στα χέρια μιας Αριστεράς με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με ρεαλισμό και όραμα. Και αυτή η πολιτική δύναμη, σήμερα δεν είναι άλλη, παρά ο ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα