Τι αλλάζει προσεχώς στο πόθεν έσχες

Υπό τον έλεγχο πενταμελούς επιτροπής της Βουλής η οποία θα συστηθεί προσεχώς προκειμένου να εντοπίζει το «μαύρο χρήμα», θα τεθούν προσεχώς οι δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΝΠΠΔ, δημοσιογράφων κ.λπ.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της τρόικα με τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμησης της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε στο πλαίσιο των δράσεων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του εθνικού συντονιστή κατά της διαφθοράς η μόνιμη αυτή επιτροπή στη Βουλή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς καθώς και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονικό σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών που θα επέρχονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Αν υπάρξει ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα θα εμφανίζεται «κόκκινη σημαία» (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος. Ο έλεγχος μάλιστα θα γίνει σε βάθος χρόνου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα