Τι αλλάζει στον τρόπο φορολόγησης

Αλλαγές έρχονται στον τρόπο φορολόγησης, αφού 20 νέοι κωδικοί θα κάνουν την εμφάνισή τους στις φορολογικές δηλώσεις, η υποβολή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, οι κωδικοί αυτοί δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε οι αλλαγές να ενταχθούν στο έντυπο.

Κάποιοι από τους νέους κωδικούς στο Ε1 είναι οι εξής:

Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό

Μερίσματα από το εξωτερικό

Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων

Εισοδήματα από δικαιώματα

Δαπάνες απόκτησης περιουσίας

Ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί πλήρως τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, και έτσι όλη η διαδικασία πάει πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων, αλλά και ο σχεδιασμός για επιπλέον έσοδα έως τον Ιούνιο με βάση τις εξαγγελίες για μπόνους σε όσους υποβάλουν νωρίς τη φορολογική δήλωση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπολογίζεται ήδη από τώρα πως θα δοθεί παράταση της υποβολής των προθεσμιών τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη νέο πονοκέφαλο στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που αναζητούν εναγωνίως έσοδα, αφού η όποια καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων μεταθέτει και τον χρόνο είσπραξης των πρόσθετων φόρων, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα