Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

«Συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» υποστηρίζεται από την Αγία Παρασκευή.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΡΤ να κάλυψε πλημμελώς το κυριακάτικο (22/1) συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη δόθηκε από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα από το γραφείο Τύπου της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνεται ότι τα δύο τελευταία 24ωρα το συλλαλητήριο καλύφθηκε ειδησεογραφικά με εκτενή ρεπορτάζ «που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης».

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, «ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια», με την Αγία Παρασκευή να επικαλείται τα ήδη δημοσιοποιημένα «στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές» αλλά και να κάνει λόγο για στοχοποίησή της:

«Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα –εμφανές για κάθε καλόπιστο– ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά.

Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα