Τι απαντά ο Βαρουφάκης σε όσους τον λένε «καταστροφέα» της οικονομίας

Tον αποκάλεσαν και τον αποκαλούν καταστροφέα της ελληνικής οικονομίας. Ο λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θέλησε να δώσει απαντήσεις μέσα από το Project Syndicate για όσα του προσάπτουν ενώ σημείωσε την επιτυχία του να εκλεγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα παρουσίασε και διαγράμματα με στόχο να ξεδιαλύνει ανυπόστατες φήμες όπως ο ίδιος τόνισε.

Όπως αναφέρει «σκοπός όλων αυτών είναι να δαιμονοποιήσουν το θάρρος του ελληνικού λαού να εκλέξει την Αριστερά με σκοπό να εναντιωθεί στην Τρόικα και όταν μας στήριξαν με το εκπληκτικό 62% στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού ψηφίζοντας όχι».

Η εκστρατεία όλων αυτών σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κορυφώθηκε με το διάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οικονομολόγος του Berenberg, κ. Schmieding που το ονομάζει «ο αντίκτυπος του Βαρουφάκη». «Χρησιμοποιώντας ένα διάγραμμα θέλει να καταδείξει ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών, φορτώνοντας σε εμένα όλα τα δεινά της Ελλάδας».

Το διάγραμμα αυτό επικαλέστηκαν, όπως λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι υποστηρικτές της Τρόικας στην Ελλάδα, αναλυτές και δημοσιογράφοι για να οργανώσουν τη δική τους επίθεση εναντίον του.

«Ως απάντησή μου δημοσίευσα το δικό μου άρθρο στο Project Syndicate. Το συμπέρασμα; Ότι η ελληνική οικονομία καταστράφηκε σκοπίμως από τους σκοπούς της Τρόικας να τιμωρήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους για την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αμφισβητήσει τις λανθασμένες πολιτικές της. Ο κ. Schmieding απλώς μετονόμασε «τον αντίκτυπο της Τρόικας» σε «Αντίκτυπο του Βαρουφάκη», χρησιμοποιώντας το παρακάτω διάγραμμα» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος τονίζει πως «η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Το διάγραμμα που επικαλείται ο κ. Scmieding δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το πρωτότυπο διάγραμμα δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είχε υποστεί μεγάλη βουτιά στο τέλος του 2014 πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας και πριν από τη θητεία μου ως υπουργός Οικονομικών.

fvto

Διάγραμμα Βαρουφάκη

fvto 1

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα