Τι είπαν στη συνάντησή τους στο Αμβούργο Ερντογάν – Πούτιν

Συνάντηση είχαν στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 είχαν οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν και στο επίκεντρο των δύο ηγετών βρέθηκε το θέμα της Συρίας με τον Ρώσο πρόεδρο να εξήρει τη συμβολή της Τουρκίας στην τροπή που έχει λάβει η κατάσταση στη Συρία.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την εξέλιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των κρατών τους σε όλα τα επίπεδα και δρομολόγησαν την κοινή τους δράση και επέμβαση στη Συρία, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την επίλυση μιας σειρά από προβλήματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Ερντογάν ότι «εκτιμούμε πάρα πολύ τη στάση σας και τη στάση όλων των συναδέλφων σας, που είναι και συνεργάτες μας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του τόνισε τις υψηλές του προσδοκίες στις κοινές προσπάθειες της Μόσχας και της Άγκυρας αναφορικά με την επίλυση της συριακής κρίσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να κάνει δημόσια αναφορά στο κουρδικό, αλλά σημείωσε πως η συνεργασία της Τουρκίας και της Ρωσίας «αποτελεί «ένα σαφές παράδειγμα των λαών της περιοχής για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα της χώρας. Οι προσδοκίες είναι πραγματικά πολύ μεγάλες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα