Τι είπε για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Στην επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα (ο Σουλτάνος αναμένεται να βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 11 Δεκεμβρίου) αναφέρθηκε ο Χακάν Τσαβούσογλου, χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, θα συζητηθούν έργα όπως η ακτοπλοική σύνδεση μεταξύ Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης αλλά και η κατασκευή γέφυρας στα τελωνεία των Κήπων και στα Ύψαλα.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασιών που θα βοηθήσουν και τις δυο χώρες να δυναμώσουν τις σχέσεις τους και μέσα από τις σχέσει καλής γειτονίας να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο των δυο λαών.

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ακόμα ότι τον Φεβρουάριο θα γίνει στην Θεσσαλονίκη σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση για την Στρατηγική Συνεργασία των δυο χωρών.

Δεν επιβεβαίωσε επίσκεψη στη Θράκη

Ο κύριος Τσαβούσοβλου δεν επιβεβαίωσε, στην παρούσα φάση, επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Θράκη, στη σκιά της δικής του επίσκεψης στην ακριτική περιοχή, και των δηλώσεών του που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα