«Τι θα γίνει με την μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα;»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στην Αχαΐα έκανε σήμερα Δευτέρα (7/11) ο ανεξάρτητος βουλευτής του νομού και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα , ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποκαλύπτοντας ότι εκατοντάδες μαθητικά δρομολόγια βρίσκονται στον αέρα, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι μεταφορείς δεν έχουν ακόμη καταφέρει –όπως λέει ο βουλευτής– να βρουν τη χρυσή τομή για την έναρξη της διαδικασίας που επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό.

«Η πρόταση της Περιφέρειας απορρίπτεται από τους ταξιτζήδες, οι οποίοι πιέζουν με τον συνήθη τρόπο: Με τον κίνδυνο να βρεθούν τα παιδιά στον δρόμο, και άρα να πιέσουν οι γονείς την Περιφέρεια για λύση, η οποία δεν θα διαφέρει από το ‘’παλαιού τύπου’’ σύστημα» λέει ο κ. Νικολόπουλος και συνεχίζει:

«ΞΕΚΙΝΑΜΕ από το (καλό) τέλος: τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Απέχουμε όμως από το τέλος αυτό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ισχύουν δεδομένα που οδηγούν σε μια ακόμα εμπλοκή στο έργο της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με ναυλωμένα συγκοινωνιακά μέσα.

»Η ΕΥΚΟΛΗ λύση, στη διαγραφόμενη διάσταση μεταξύ Περιφέρειας και αυτοκινητιστών είναι να υποστηρίξει κανείς διπλωματικά πως το δίκιο είναι ‘’κάπου στη μέση’’. Πρέπει να πάμε παραπέρα από αυτό.

»Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ λέει ότι στη πρότασή της υπάρχει η επιδίωξη της διαφάνειας και του εξορθολογισμού της δαπάνης. Υπαινίσσεται προφανώς ότι ξοδεύονται περισσότερα από όσα πρέπει.

»Η ΔΟΥΛΕΙΑ μπορεί να γίνει με λιγότερα, αλλά οι αυτοκινητιστές δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν, γιατί περαιτέρω απώλεια θα είναι γι’ αυτούς οδυνηρή.

»ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλες τις πλευρές. Η Αυτοδιοίκηση έχει υστέρηση πόρων, ταυτόχρονα όμως δίνει λογαριασμό για τις δαπάνες της σε αυστηρές υπερκείμενες ή παρακείμενες αρχές.

»ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, ο αυτοκινητιστικός κλάδος τελεί σε βαρύτατη κρίση και επενδύει σ’ αυτούς τους πόρους για τη βιωσιμότητά του.

»Επειδή εκτός από το Σωματείο Ταξί Πατρών και Περιχώρων αλλά 12 σωματεία στη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και Αίγιου-Καλαβρύτων έχουν ήδη προσφύγει ζητώντας την ακύρωση του Δυναμικού Συστήματος Αγορών.

»Επειδή όμως τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο, εκείνα είναι που έχουν το μεγαλύτερο δίκιο από όλους.

Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Νικολόπουλος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό τα εξής:

«1ον] Τι θα κάνετε ώστε να αποφευχθεί η δοκιμασία ή και η ομηρεία μαθητών και επαγγελματιών;

»2ον] Πώς απαντάτε στα ταξί που ισχυρίζονται ότι το νέο σύστημα, με τις διαδικασίες και τις διακηρύξεις που προβλέπει, αφήνει έξω τα ταξί, μειώνοντας τα δρομολόγια, υπέρ άλλου μεταφορέα;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα