Τι κάνει ο άνθρωπος για ένα υπουργείο

Υπάρχουν φορές που διαβάζεις για τους Έλληνες πολιτικούς, με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στα κοινά του τόπου και πραγματικά τρελαίνεσαι με αυτά που λένε. Και ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους, όπως ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε με πάθος τους θεσμούς.

Τώρα στο πλαίσιο να αξιοποιηθεί στον επόμενο ανασχηματισμό δεν έχει πρόβλημα μέχρι και να υποστηρίξει τον Πάνο Καμμένο. «Το όλο θέμα είναι στη Δικαιοσύνη και δεν χρειάζεται η εξεταστική», είπε ο Φώτης Κουβέλης στηρίζοντας με θέρμη την απόφαση του πρωθυπουργού να αρνηθεί την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Κι όλα αυτά ο Κουβέλης τα δήλωσε την ίδια ημέρα που ο Νίκος Φίλης σε άλλη συνέντευξη του τόνισε με έμφαση: «Πέρα από τις πολιτικές παρενέργειες, το κύριο είναι να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το έγκλημα του NOOR 1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό θέμα δεοντολογίας εκ μέρους του υπουργού Άμυνας. Με αυτή την έννοια δεν θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Όχι, προσωπικά, δεν θα είχα αντίρρηση για την Εξεταστική, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εντάσσονταν σε ένα πλαίσιο κομματικής αντιδικίας, που τελικά, θα παρεμπόδιζε το έργο της δικαιοσύνης».

Όλα καλά

 Για τις εξελίξεις στην χώρα δήλωσε στο ραδιόφωνο «24/7» ο Φώτης Κουβέλης «Περιμένω μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία πρέπει να κάνει πράξη και αυτό που είπε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ότι δεν θα καταβάλλονται τόκοι για 15 χρόνια.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, είπε ότι σε όλη την Ευρώπη, ενισχύεται ο προοδευτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό που μας γυρίζει πίσω και αφήνει στο περιθώριο μεγάλα τμήματα πολιτών. «Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα» σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει να διευρυνθεί ο προοδευτικός χώρος και να αναζητηθούν συμμαχίες στηριγμένες σε προγραμματικές συμφωνίες.

Σημείωσε ότι το συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. αντί να αναδειχθούν απόψεις σύγκλησης, αναδείχτηκαν αυτές που οδηγούν στη συνεργασία με τον συντηρητικό χώρο.

Για την υπόθεση Παπαντωνίου είπε ότι «με το άθλιο άρθρο 83 του Συντάγματος, διαγράφηκε η απιστία» και πρόσθεσε ότι η Βουλή ορθώς έστειλε την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα