Τι κατέθεσαν για τον 29χρονο οι γονείς και ο αδελφός του στη δικογραφία

Δεν έδωσε προανακριτική απολογία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγκτζόγλου, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο το πρωί, με οπλοστάσιο και πλαστές ταυτότητες στην κατοχή του, αλλά και για τα τρομοδέματα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dikografies.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι στην δικογραφία, εκτός από τις εκθέσεις έρευνας και κατάσχεσης, υπάρχουν οι προανακριτικές καταθέσεις της οικογένειας του. Η μητέρα του και ο πατέρας του στις καταθέσεις τους, τον περιγράφουν ως ένα “πολύ ήσυχο και ευαίσθητο άνθρωπο, που τα τελευταία χρόνια ήταν άνεργος”. Μάλιστα ο πατέρας του αναφέρει ότι, “ξυπνούσε πάντα μεσημεριανές ώρες. Έφευγε και έλεγε ότι, πηγαίνει βόλτες ή σε πάρτι”. Η μητέρα του αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη συμμετοχή του σε πορείες, υποστηρίζει ότι, “εκείνο το διάστημα όλοι πηγαίναμε σε πορείες. Ακόμη κι εγώ πήγαινα”.

Αναφέρει επίσης ότι, σε μία πορεία τον χτύπησαν τόσο πολύ, που του έσπασαν τη μύτη και “τρέχαμε στα χειρουργεία”. Ο αδελφός του, που επίσης έδωσε κατάθεση αναφέρει ότι, μεταξύ τους δεν είχαν καλές σχέσεις. “Ούτε καν μιλούσαμε”, αναφέρει και το αποδίδει στις διαφορετικές τους επιλογές.

“Ηρεμα, ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης”…

Τακτική άρνησης αναμένεται να κρατήσει αύριο στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για τα τρομοδέματα, στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον Βόλφαγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Φραγκίσκο Ραγκούση ο 29χρονος, που φέρεται ότι, εντάχθηκε από τις αρχές του Δεκέμβριου 2016 στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», θα απολογηθεί κανονικά και όχι τυπικα, μάλιστα αναμένεται ότι,

θα καταθέσει σχετικό απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο θα αντικρούσει τις κατηγορίες.
Οπως είπε στις «Δικογραφίες» ο συνήγορος του, ο 29χρονος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», παραδέχεται ότι, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ για τα εκρηκτικά και το οπλοστάσιο, που βρέθηκαν πάνω του τη στιγμή της σύλληψης του αναμένεται ότι, θα υποστηρίξει, πως τα κρατούσε εν είδει εκδούλευσης, επειδή ήταν άνεργος και με αυτό τον τρόπο θα εξασφάλιζε ένα χρηματικό ποσόν.

Πηγή: dikografies.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα