Τι λένε οι Γάλλοι για τo σχέδιο μεταρρύθμισης στα εργασιακά που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Το πρώτο πολιτικό μέτρο της πενταετούς  θητείας του, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόκειται για το σχέδιο μεταρρύθμισης  για την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Odoxa-Dentsu την οποία παρουσίασε την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου η Le Figaro, η πλειοψηφία των Γάλλων εκτιμά ότι η μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις μισθωτών για απόλυση και μεγαλύτερη ευελιξία για να προσαρμόζουν τους μισθούς και το ωράριο εργασίας στις συνθήκες της αγοράς, θα έχει θετικά αποτελέσματα στην εργασία. Εξι στους δέκα εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα φτάσει μέχρι τέλους και πιστεύουν ότι ο πρόεδρος είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «οι Γάλλοι σιχαίνονται τις μεταρρυθμίσεις».

Η είδηση είναι πραγματικά καλή για τον Μακρόν: η έρευνα Odoxa-Dentsu, η οποία έγινε σε δείγμα 995 ατόμων, μεταξύ 30 και 31 Αυγούστου, δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι πλειοψηφικά θετικοί στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, το 52% εκτιμά ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα ευνοήσει την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και της μείωσης της δύναμης των συνδικάτων

Επίσης, 4 από τα 5 βασικά μέτρα της μεταρρύθμισης τα οποία παρουσίασε την Πέμπτη ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ (κοινωνικός διάλογος στις επιχειρήσεις, δυνατότητα διαπραγμάτευσης συμφωνίας με την επιχείρηση χωρίς τα συνδικάτα, δημοψηφίσματα στην επιχείρηση με πρωτοβουλία της εργοδοσίας κλπ) συναντούν την σύμφωνη γνώμη των ερωτηθέντων: 61% ως 71% ανέρχονται οι θετικές γνώμες.

Επίσης, η εμβληματική μεταρρύθμιση να γίνεται ο κοινωνικός διάλογος στην επιχείρηση (αντίθετα με ό,τι γινόταν ως τώρα), την οποία πολέμησαν με μανία τα συνδικάτα της αντιπολίτευσης, γίνεται αποδεκτή κατά 61% από τους ερωτηθέντες και από 1 οπαδό της Αριστεράς στους 2.

60%: Ο Μακρόν θα φθάσει μέχρι τέλους

Οι Γάλλοι δεν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση, η οποία προετοιμάζεται να διαδηλώσει στους δρόμους, θα κάνει την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει. Το 60% εκτιμά ότι ο Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Εντουάρ Φιλίπ θα φθάσουν μέχρι τέλους. Οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν εξάλλου την άποψη του Μακρόν για τον «αντι-μεταρρυθμιστικό» χαρακτήρα των Γάλλων (περίεργο, γιατί πρόκειται για τους ίδιους, σημειώνει η Le Figaro), σε ποσοστό 57%, και επικροτούν την δήλωσή του ότι «Οι Γάλλοι σιχαίνονται τις μεταρρυθμίσεις».

Π

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα