Τι συζήτησαν Αλεξιάδης- Μίχαλος

Καταπολέμηση εμπορίου με τη σύσταση Σώματος Δίωξης Εμπορίου με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, έως ότου καταστεί δυνατή η ουσιαστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε στον κ. Αλεξιάδη τις προτάσεις των Επιμελητηρίων τόσο για το παραεμπόριο όσο και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, τονίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να υπάρξει σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου και άμεση ενίσχυση και αναδιοργάνωση των τελωνειακών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στο νέο αναπληρωτή υπουργό την ανάγκη φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε το αμέσως προσεχώς διάστημα να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη φορολογία, προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια στην προσπάθεια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ θα μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις επιμελητηριακές προτάσεις.

Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια και τη συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των φορολογικών αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε ό,τι αφορά στη φορολογία, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα