Τι συζήτησαν Τσίπρας – Ραχόι στη Λισαβόνα

Συνάντηση με τον Μαριάνο Ραχόι είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της 2ης Eυρωμεσογειακής Συνόδου, στη Λισαβόνα.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ισπανός ομόλογός του συζήτησαν για τα προβλήματα της Ευρώπης, την οικονομία και το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε περίπου μισή ώρα, και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε τις θετικές εξελίξεις από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό. Επιπλέον, έκανε σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το Κυπριακό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία από εδώ και στο εξής.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με την άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου (Centro Cultural de Belm), ξεκίνησαν οι εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, στη Λισαβόνα.

Ο οικοδεσπότης της Συνόδου, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα, υποδέχτηκε διαδοχικά τους αρχηγούς που προσέρχονται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μπελέμ: τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, τον πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας, Πάολο Τζεντιλόνι, Τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα