Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Tον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ συνάντησε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήρε το ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχη στην Αφρική, επισημαίνοντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Παράλληλα, τόνισε πως Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως τη φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 με 20 χρόνια, ως τη φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη».«Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης, έγινε ο παρακάτω διάλογος

Κ. Μητσοτάκης: «Μεγάλη τιμή που σας υποδεχόμαστε εδώ, στα γραφεία μας. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο έργο σε μια δύσκολη στιγμή για το Πατριαρχείο και θέλω να ξέρετε σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας».

Θεόδωρος Β’: «Εγώ, Πρόεδρέ μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική.

Με γνωρίσατε έναν ιεραπόστολο και συνεχίζω να είμαι ένας ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού.

Φεύγω τώρα για τη Δυτική Αφρική, μετά από την Αίγυπτο, για να πάω να βρεθώ σε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως στα μικρά παιδιά, για να τους πω ότι για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».

Κ. Μητσοτάκης: «Χαίρομαι που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη.

Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα – πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Θεόδωρος Β’: «Σας ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα