Τον κυνήγησαν, τους τρέχει!!!

Με μία πολυσέλιδη απολογία-ποταμό ο Πειραιώτης ρέφερι Ηλίας Σπάθας κατάφερε να φύγει «άβρεχτος» (χωρίς περιοριστικούς όρους) από το γραφείο του εισαγγελέα Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη. Το συμβάν έγινε γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ενδιαφέρον έγκειται στα επί μέρους στοιχεία του απολογητικού υπομνήματος του Ηλία Σπάθα, που βρέθηκαν στον φάκελο της δικογραφίας. Και αυτό γιατί, εκτός από τα στοιχεία για την υπεράσπισή του, ο διαιτητής κατέθεσε αντίγραφα αγωγών εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου, Ιάκωβου Αγγελίδη και Σταμάτη Βελλή, της τάξης των 250.000 ευρώ για κάθε έναν, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με υπόμνημά του, θα προχωρήσει και σε ποινικοποίηση της υπόθεσης, καταθέτοντας αντίγραφα – μηνύσεις – για ψευδορκία και προσπάθεια εξαπάτησης της Δικαιοσύνης.

Ως τώρα ξέραμε παράγοντες να στρέφονται κατά διαιτητών, γι’ αυτό και το αντίστροφο, δηλαδή διαιτητές να στρέφονται κατά παραγόντων, δεν έχει ξανασυμβεί. Οι ισχυρισμοί του Ηλία Σπάθα στις αγωγές του εις βάρος των παραπάνω ποδοσφαιρικών παραγόντων, είναι ότι με τις κινήσεις τους ενώπιον των κ.κ. Αρ. Κορέα και Γιώργου Ανδρεάδη προσπάθησαν να τον εμπλέξουν σε «στημένους» αγώνες και για λόγους καθαρά ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας να τον εκδιώξουν από τη διαιτησία. Μάλιστα, ο δικηγόρος του Ηλία Σπάθα, Χρυσόστομος Βελάκης, είχε προαναγγείλει το γεγονός με δηλώσεις του μετά την έξοδό τους από το γραφείο του ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη.

Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τα εξής:
«Με ομόφωνη και από κοινού ληφθείσα απόφασή τους ο κ. Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς και η κα Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος εις βάρος του κ. Ηλία Σπάθα, έπειτα από την απολογία του ενώπιόν τους.
Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την κατάρρευση του εις βάρος του κατηγορητηρίου και την αναλυτική αντίκρουση των εν δυνάμει συντριπτικών στοιχείων από την πλευρά του ίδιου και της υπεράσπισής του. Η απόφαση αυτή αποτελεί την πρώτη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης σε όσους με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ηλία Σπάθα.
Η επόμενη απάντηση θα δοθεί και πάλι στα πρόσωπα αυτά από τα αρμόδια Δικαστήρια, οπού και θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεών τους. Ο κ. Ηλίας Σπάθας εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και την απόλυτη ικανοποίησή του για την εκδοθείσα απόφαση».

Στην απολογία του ο Σπάθας υποστήριξε τα εξής:
1)Στο πόρισμα Κορέα δεν υπάρχει σε κανένα σημείο δίωξης, ούτε καν μνεία στο όνομα του Ηλία Σπάθα.
2)Το κατηγορητήριο Ανδρεάδη αφορούσε κανόνες παιδιάς, για τα ματς του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης, μετά από καταθέσεις των Αλαφούζου (Παναθηναϊκός), Αγγελίδη (ΠΑΟΚ), Βελλή (Απόλλων Σμ.) και Κούγια.
3)Το όνομα του Ηλία Σπάθα δεν ακούστηκε και δεν υπήρχε σε καμία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν.
4)Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, στον οποίο υποβλήθηκε ο διεθνής διαιτητής, δεν εντοπίστηκε τίποτε το επιλήψιμο.
Παράλληλα, ο Ηλίας Σπάθας προσκόμισε χαρτί της UEFA, το οποίο αναδείκνυε ότι βάσει καταστατικού της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απαγορεύεται να διώκεται ποινικά διαιτητής για κακή εφαρμογή –αν υπήρξε κάτι τέτοιο– των κανονισμών του παιχνιδιού.
Επίσης, η UEFAζήτησε με επίσημο έγγραφό της να της γνωστοποιηθεί αν υπάρχουν ποινικά κατηγορητήρια για τα σφυρίγματα διαιτητών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα