Τον Σεπτέμβριο του ’15 η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (στις 21) αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη για τον εμπρησμό –από ρίψη βόμβας μολότοφ– του υποκαταστήματος της Marfin, στην οδό Σταδίου, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τριών υπαλλήλων, καθώς και για την επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου «Ιανός», τον Μάιο του 2010.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας κάθονται ο αντιεξουσιαστής Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση (ο ένας για τη Marfin κι ο άλλος για τον «Ιανό») κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.
Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους και καταγγέλλουν ότι διώχτηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη με την πρακτική των ποσοστιαίων αναγνωρίσεων υπόπτων από αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα είναι και οι δύο ελεύθεροι καθώς μετά τις απολογίες τους δεν είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων (της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη) έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, δύο μέλη τού τότε Δ.Σ. της τράπεζας, καθώς και ακόμη 10 στελέχη της Marfin, κυρίως από τη διεύθυνση ασφάλειας και την τεχνική υπηρεσία. Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας εξ αμελείας τελεσθείσα δια παραλείψεως κατά συρροή» και της «σωματικής βλάβης εξ αμελείας παρ’ υποχρέων τελεσθείσα δια παραλείψεως κατά συρροή».

Η ποινική ευθύνη του Α. Βγενόπουλου και των συγκατηγορουμένων του προέκυψε στην πολύημερη δίκη, για την ίδια υπόθεση, του τότε διευθύνοντα σύμβουλου της Marfin, του υπεύθυνου ασφαλείας του υποκαταστήματος της οδού Σταδίου και της διευθύντριας του υποκαταστήματος σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί πολυετείς ποινές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα