Τους έχει ζαλίσει ο Παπαγιάννης!

Πάει τελείωσε, θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του ΝΒΑ ο Γιώργος Παπαγιάννης! Ο ύψους 2,19 σέντερ του ΠΑΟ βρίσκεται στην Αμερική για ένα τελευταίο τσεκάρισμα πριν από την ετήσια διαδικασία επιλογής νέων παικτών στο «μαγικό κόσμο» και όχι μόνο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η είσοδός του στην 60άδα, αλλά μάλλον πάει να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα.

Κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, να καταφέρει δηλαδή να χωθεί στις τοπ θέσεις, εκείνες που συνήθως εξασφαλίζουν οι 22χρονοι που έκαναν πράγματα και θαύματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα ή κάποιοι καταξιωμένοι Ευρωπαίοι που επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το να καταφέρει για δεύτερη φορά ένας 18χρονος Έλληνας να εισχωρήσει όχι μόνο στην πρώτη επιλογή, αλλά και στην πρώτη 15άδα είναι φανταστικό.

Ο Παπαγιάννης πήγε στην Αμερική με τους σκάουτερ των 30 ομάδων να γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα για την αξία του, αλλά ξαφνικά διέγνωσαν κι άλλα. Βλέποντας τον σέντερ των πρωταθλητών Cavaliers να σκοράρει με το ζόρι 57,5% στις βολές και από την άλλη πλευρά τον 18χρονο Παπαγιάννη να ξεπερνά το 80% (έστω και σε συνθήκες χαλαρής προπόνησης), αλλά να ευστοχεί και σε συνεχόμενα τρίποντα, έπαθαν την πλάκα τους. Για τις δε κινήσεις του ως πίβοτ δεν χρειάζονται πολλά λόγια, διαθέτει σκέψη ώριμου 30χρονου και ευλυγισία αδύνατου «τεσσαριού» και όχι «πενταριού» 219 εκατοστών! Αυτά τα στοιχεία είναι εξωφρενικά για ψηλό (συν την ταχύτητα και φυσικά τις αμυντικές του ικανότητες) και επειδή οι Αμερικάνοι «ψοφάνε»  για ακατέργαστα ταλέντα με σκοπό να τα βελτιώσουν, εδώ βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με διαμάντι τύφλα να έχει ο «ροζ πάνθηρας».

Η πρόβλεψή μας είναι αυτή: Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα επιλεγεί στο νούμερο 8 από τους Sacramento Kings. Αν όχι, τότε μάλλον θα καταλήξει στο Σικάγο, στο Ντένβερ ή στο Ντιτρόιτ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα